Chakra of light

Online Chakra Meditatie Cursussen

Hieronder beschrijf ik eerst een online chakra meditatie cursus van een Nederlandse Yoga school. Daaronder beschrijf ik een cursus die het traditionele gebruik van chakras in tantra belicht. Het voordeel van deze online cursussen is dat je op elk moment kan beginnen.

Online Chakra Meditatie Cursus

In deze cursus combineren twee competente yogaleraren technieken uit de Yoga Nidra met chakra meditaties. Op deze manier brengen ze je in diepe ontspanning. Dat is altijd handig om te leren (-;

Verder delen ze een persoonlijk werkboek met je over het systeem van de zeven chakra’s. Ook krijg je per chakra inzichten aangeboden én richtlijnen hoe je elke chakra kunt integreren. Tijdens de cursus begeleiden ze je om jezelf beter te leren kennen op alle niveaus. Zo helpen ze je om op zoek te gaan naar diepgewortelde overtuigingen en om die los te laten.

Deze Yoga leraren zijn tijdens de cursusduur gewoon tot je beschikking voor vragen en begeleiding. Ook is het mogelijk om via een speciale Facebookgroep te connecten met andere mensen die de cursus volgen.

Ik heb zelf ooit een online maandabonnement gehad via deze yogaschool en dat beviel goed. Hoewel het natuurlijk in een bepaalde zin heel mooi en belangrijk kan zijn om een cursus op locatie te doen, hebben online cursussen ook een aantal voordelen:

  • Je kunt zelf bepalen wanneer je de lessen neemt.
  • Tijdens corona-maatregelen gaan ze gewoon door.
  • Je kunt ze thuis in een vertrouwde omgeving doen.
  • Het is goedkoper: voor een cursus als dit zou je anders ruim € 200 kwijt zijn, nu minder dan € 90.
  • Je kunt de cursus altijd nog een keer doen, want je houdt onbeperkt toegang.
  • Verdere info over deze chakra meditatie cursus vind je via deze link: Yoga Nidra & Chakra’s.

Deze online yogaschool biedt ook Yoga aan voor beginners en abonnementen voor Yoga voor een maand, kwartaal of een heel jaar.

Als je nog twijfelt over zo’n hele cursus: het maandabonnement is slechts €12,50 dus das het proberen in ieder geval waard! Dan kan je op je gemak kennis maken met de stijl van de Yoga school en verder kijken of je ook een chakra meditatie cursus bij ze wil boeken.

Voor meer info: Online Chakra Meditatie Cursus.

Online Chakra Cursus en Studie

Waarschijnlijk de historisch meest volledige online cursus over chakras komt van Sanskriet deskundige Hareesh Christopher Wallis. Hij geeft een chakra cursus waarin hij de nadruk legt op de oorspronkelijke Tantrische geschriften. Je leert in welke geschriften de chakras als eerste voorkomen en hoe de verschillende chakra systemen zich ontwikkelden.

In de cursus wordt je je meer bewust hoe chakras werkelijk gebruikt werden in de tantrische traditie, maar het betreft voornamelijk theorie. Je krijft wel een korte instructie in uccāra, oftwel hoe je bija mantras door het centrale kanaal heen kunt begeleiden.

Als je meer traditionele oefeningen met betrekking tot de chakra’s wilt leren, kun je een kijkje nemen op de website van Tantrika Institute. Als je eerst de gratis beginnerscursus afrond kun je daarna voor $49 US Dollar per maand meedraaien met de zogenaamde ‘7-facets cursussen’, waarbij de facet van ‘energy body’ in een later stadium ook over de chakra’s gaat. Je kunt je per maand aan en afmelden en op je eigen tempo doorleren.

Ook leer je kort hoe oorspronkelijk de bija mantras voor de elementen in bepaalde chakras worden geplaats (anders dan we nu gewend zijn…..). Hareesh neemt je in deze cursus ook mee in het verhaal hoe het gebruik van chakras in de theosofische en de New Age bewegingen veranderde.

Al met al is deze cursus een aanrader voor iedereen die meer wilt weten over het gebruik van chakras in de tantrische traditie. Hareesh heeft ook een tweetal boeken geschreven en geeft online cursussen.

Engelstalige Online Yoga

Er zijn veel mogelijkheden om online yoga te leren. Deze twee yogascholen bieden een gratis trail en een variatie aan chakra meditaties en gerelateerde yoga oefeningen:

Dit vind je misschien ook leuk...