Chakra meditatiekussens

Meditatiekussens met Beeja mantra’s

Op deze pagina vind je een overzicht van een aantal “chakra meditatiekussens” die je bij webshops kunt bestellen.

Ik geef ook een korte uitleg over de symbolen op de kussentjes. Vaak zijn dit mantra symbolen uit het Sanskriet alfabet. De mantra’s zijn bijna altijd de zogenoemde ‘beeja mantra’s’ die verbonden zijn aan de elementen.

Je kunt op dit blog een uitgebreide uitleg lezen over deze beeja mantra’s en hoe ze in de chakra’s geplaatst worden. Altijd leuk als je deze oeroude kennis weer verder met iemand kan delen! Een verhaal bij een cadeau (-;

Berk ~ 7 chakra meditatiekussen

Chakra meditatiekussen met Sanskriet mantra tekens

Dit chakra meditatiekussentje is gevuld met gedroogde boekweit. De stof is 100% katoen en de buitenhoes is wasbaar. De tekens op het kussen zijn de beeja mantra’s voor de elementen in de chakra’s geplaatst in de volgorde van het Sanskriet werk de Sat-cakra-nirūpana. Aan de randen van de afbeeldingen zie je de bloemblaadjes van de Lotusbloemen die ook vaak in de chakra’s gevisualiseerd worden. Elke chakra heeft een bepaald aantal blaadjes.

~ Bestel het meditatiekussen hier ~

 

Fine Asian living Meditatiekussen chakra oranje

Fine Asianliving Meditatiekussen chakra oranje

Ook dit chakra meditatie kussentje is gevuld met boekweit. Het mantra symbool is de beeja mantra ‘VAM’. Dit wordt uitgesproken als VANG. De mantra is verbonden met het element ‘water’. Dit element wordt vaak in de tweede chakra geplaatst (ook wel de Svādhiṣṭhāna of Sacraal Chakra genoemd). Ook zie je de zes Lotus bloemblaadjes van de tweede chakra.

~ Je kunt hem hier bestellen ~

Leave a Comment