Moon Chakra

Chakra Reading and Healing door Indiase Astrologie

Chakra reading and healing in Vedische Astrologie

De meeste technieken die een chakra reading of healing benadrukken in het Westen komen uit de New Age beweging. Maar hoe zijn de chakra’s geïntegreerd in de Indiase Vedische Astrologie? En hoe kunnen oeroude remedies zoals het gebruik van mantra’s en edelstenen je helpen om bepaald karma te overstijgen?  

Hieronder vind je één van de bestaande indelingen van planeten en chakras. Net zoals veel modellen van het energetische lichaam verschillen, zijn er ook bestaan verscheidene chakra-planeten indelingen. Deze indeling van Swami Sri Yukteswar Giri is het meest bekend geworden.

Echter, niet lang geleden kwam ik een artikel tegen over een 500 jaar oude traditie uit India. Het gaat vooral over de tweede chakra en legt uit hoe die relateert aan de Vedische geboorte horoscoop en hoe we blokkades in de tweede chakra kunnen opheffen.

ChakraPlaneet
1ste chakra: Mūlādhāra (in de bekkenbodem)Saturnus
2de chakra Svādhiṣṭhāna (net voor het schaambeen)Jupiter
3de chakra: Maṇipūra (achter de navel, vlakbij de zonnevlecht)Mars
4de chakra: Anāhata (hartchakra)Venus
5de chakra Viśuddhi (midden in de keel)Mercurius
6de chakra: Ājñā (tussenin en achter de wenkbrauwen)Zon en Maan
7de chakra: Sahasrāra (op de kruin van het hoofd)Rahu en Ketu

Reading van de chakra’s door de planeten

De kracht van de planeten in chakra’s

Nu kun je natuurlijk denken, maar de navel chakra is toch de zonnevlecht chakra? Heeft die dan niet met de zonne-energie te maken? Ja, op een bepaalde manier kan elke planeet met elke chakra in verbinding staan want het systeem van Swami Sri Yukteswar Giri bevat nog twee andere elementen.

Zo bestaat er in de Vedische Astrologie een positie van verhoging van planeten, dit wil zeggen: de plek waar de planeet het krachtigste is. De positie van verhoging voor de Zon is in het teken Ram, en dit teken wordt beheerst door planeet Mars. Op deze manier kan de Zon dus zijn kracht heel sterk uitstralen in de Maṇipūra chakra.

Venus staat in verhoging in het teken Vis dat beheerst wordt door Jupiter. Hierom is Venus dus heel sterkt in de Svādhiṣṭhāna chakra. Op deze manier verbindt Swami Sri Yukteswar dan ook elk teken aan een chakra.

Maan energie gebruiken in chakra's healings

De Vedische Astrologie maakt ook gebruik van constellaties die voorbij de dierenriem staan, de zogenaamde nakshatras. Elke nakshatra is verbonden aan één van de 50 klanken uit het Sanskriet alphabet. In de geschriften worden er ook links gelegd tussen de chakras en 50 Sanskriet klanken.

Hierdoor zijn de nakshatra’s, Sanskriet klanken en de chakra’s ook weer verbonden. Op deze manier kun je dus ook alle nakshatra’s aan de chakra’s verbinden1.

Als je je geboortetijd en plaats invult in de App van Cosmic Insights  kun je na een betaling van $7,- onder het kopje ‘Karma Stored in Chakras’ je percentage karma per chakra zien. De software heeft dan alle planeetstanden in de tekens en nakshatra’s voor je berekent. Dit is nog niet echt een chakra reading want het geeft geen gedetailleerd inzicht in de inhoudelijke achtergrond, maar het geeft wel wat richting aan.

De kracht van de Vedische Astrologie ligt erin dat er naast inzicht in karmische en psychologische patronen, ook een heel scala aan remedies toegepast kunnen worden. 

Remedies uit de astrologie als chakra healings 

Deze astrologische remedies zijn als volgt uit te leggen: We worden allemaal geboren met een bepaald karma. Hierdoor nemen we een fysiek lichaam en geest aan met bepaalde neigingen. Dit zijn onze talenten, zwakheden en vatbaarheid voor ziektes. Deze zijn af te lezen uit een geboortehoroscoop. 

In deze visie wordt uitendelijk alles gezien als voortkomend uit de klank Aum. Alles begint dus met een trilling en energie. De remedies kunnen dan ook mantras zijn die bepaalde trillingen in balans brengen of activeren.

Ook kun je in een Vedische Astrologisch consult leren welke edelstenen, mantra’s en andere spsituele oefeningen bij je passen. Deze oefeningen kunnen als remedies dienen en bijdragen aan een energetische verandering in de stroom van het leven.

Bronnen, links naar websites en boekrecensies met webshop vergelijkingen:
  1. Mihajlovic, Sylwia, Achala, ‘Discovering Youniverse – The Missing Link Between Jyotish and Spirituality: dit is een leuk boek waarmee je met een kleine basiskennis Vedische Astrologie ook jezelf een Chakra Reading kunt geven[]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *